Pali-vibro-2

Piloții vibrați sunt executați prin batere și turnare cu ajutorul unui carcase în formă de tubaj extractabil prin vibrații și vârf de unică folosință.

Echipamentele noastre standard permit atingerea unor adâncimi de 25 m sub nivelul solului cu capacități maxime de 190 t și înclinație maximă de 18′. În cazuri speciale, tehnologia VIPP permite construirea de piloți cu o lungime de 40 m. Înfigerea tubajului se realizează cu ciocane diesel, cu aer și hidraulice, care permit adaptarea forței de înfigere la caracteristicile terenului și la capacitatea pe care o va avea pilotul. În special, avantajele baterii piloților constau din compactarea terenului în care sunt introduși și în controlul capacității portante prin evaluarea refuzului la batere. Acesta din urmă este un avantaj care nu poate fi neglijat și asigură certitudinea siguranței peretelui de piloți acolo unde este relevantă, cum se întâmplă adesea, mobilizarea rezistenței pe vârf.

Folosirea tubajului și a vârfului explică curățenia și integritatea turnării, chiar dacă ne aflăm în prezența unor ape freatice. Vârful are un diametru mai mare decât tubajul, astfel încât vibrațiile produse în timpul înfigerii sunt transmise de vârf, iar deranjul la suprafață este atenuat. Este posibilă astfel utilizarea pilotului vibro și în apropierea structurilor existente.

Vibroextractorul special folosit pentru extracția și recuperarea tubajului oferă avantajul vibrării betonului. Această vibrare, executată la urcare, permite compactarea betonului și adaptarea la terenul înconjurător, astfel încât să susțină presiunea acestuia, permițând de asemenea o exploatare corectă a frecării laterale a pilotului în exercițiu. Această ultimă caracteristică permite o utilizare rațională ca pilot supus tracțiunii. Numeroasele experiențe pe care le-am avut cu lucrările efectuate și probele de încărcare demonstrează fiabilitatea maximă a piloților de tip vibrați.