Pali-ultratonsÎn ultimii ani, s-a afirmat din ce în ce mai mult utilizarea piloților cu secțiune mixtă oțel-beton, mai ales în construcțiile “near-shore and off-shore”, ca soluție eficientă și avantajoasă, capabilă să se impună datorită caracteristicilor sale speciale și economice în raport cu performanțele sale ridicate. În special, acești piloți au o întrebuințare rațională și economică în structuri stratigrafice care necesită piloți cu adâncimi mari (peste 30m) și capacitate ridicată în raport cu diametrele (350÷600mm).

Piloții Ultratons sunt piloți de fundare executați prin batere la fața locului; sunt formați dintr-un tub de oțel închis la fund, introdus cu ajutorul unei sonete cu capacitate mare și umpluți ulterior cu beton care are, în general caracteristici de rezistență de la 25 la 35Mpa.

În funcție de adâncimea la care trebuie să ajungă și de caracteristicile structurale, secțiunea pilotului poate fi constantă sau cu diametre descrescătoare din vârf spre bază.

CARACTERISTICI ȘI AVANTAJE

  • Respectarea mediului înconjurător: execuția este complet lipsită de noroaie și materiale rezultate în urma excavației care trebuie duse la groapa de gunoi.
  • Capacitate portantă mare: Este introdus cu energii mari, turnat cu beton cu rezistență mare; tubul din oțel are un efect de fretaj asupra secțiunii de beton.
  • Garanția calității: este verificabilă cu certitudine maximă în toate fazele de realizare și în ceea ce privește caracteristicile sale geometrice și structurale prin măsurători și controale simple, directe și imediate.
  • Flexibilitate și practicitate la proiectare: Tuburile din oțel, prin alegerea diametrelor și grosimilor și a betonului din clasele cele mai adecvate fac disponibilă o gamă largă de capacități.
  • Flexibilitate și practicitate la execuție
  • Garantează un șantier foarte curat, fără noroaie și mereu tranzitabil.
  • Rapiditate: este avantajos în ceea ce privește duratele de execuție, care sunt reduse datorită caracteristicilor optime de penetrabilitate și datorită faptului că etapele de execuție sunt independente.
  • Economie: Un pilot economic dacă este raportat la capacitatea sa portantă ridicată și la economiile asociate realizării sale.