Pali-battuti

Grupul VIPP realizează înfigerea de piloți prefabricați produși în fabrici care funcționează în regim de control al calității.

Producția include:

  • Piloți dintr-o bucată cu lungime variabilă de la 5 la 18; în funcție de geometria secțiunii se împart în tronconici și cilindrici
  • Piloți articulați de utilizat pentru lungimi mai mari de 18m.

Piloții, produși în serie declarată, sunt făcuți cu o carcasă de armătură formată din bare longitudinale înfășurate cu o spirală din sârmă de oțel cu diametrul 2,5-3mm.
Numărul și diametrul barelor sunt studiate pentru a absorbi acțiunile cărora le este supus produsul în timpul manipulării/transportului, descărcării și ridicării în picioare, care reprezintă momentele de solicitare cele mai importante chiar și raportat la o condiție normală de funcționare).
Betonul utilizat pentru turnare este realizat cu materii prime a căror calitate este permanent ținută sub control; în consecință, amestecurile au o rezistență crescută la 28 zile, astfel încât să se garanteze produsului o clasă RcK 50 N/mm2.

Acțiunea mecanică de centrifugare utilizată pentru compactarea betonului, permite obținerea unui amestec extrem de compact care conferă produsului finit impermeabilitate, protecție a armăturilor și deci de durabilitate. Aceasta calitate se dovedește extrem de utilă în cazul utilizărilor în medii agresive, unde este oportună adăugarea de ciment puzzolanic de tip IV/A /UNI ENV 197/1), făcând pilotul practic inatacabil de către agenții externi.